Domain

Domain

Domain ya da diğer bir ismiyle alan adı, web sitesinin fiziksel adına denir.

Her web adresinin muhakkak bir domain adresi olmak zorundadır, bu domain adresi de tektir. Sadece o web adresine aittir. Başka birisi o alan adını alamaz.

Alan adına (domain) yalnızca, alan adının sahibi tarafından erişim ve kullanım izni verilir. Alan adı (domain) kişinin web adresine erişmesi için tarayıcıya yazmış olduğu rakam, işaret veya harfin birleşmesidir.

Örneğin; Meea’nın web sitesini ziyaret sağlamak istiyorsunuz. Bunun için tarayıcıya meeaagency yazarak arattığınızda siteye direkt olarak erişim sağlayamayabilirsiniz. Fakat meeaagency.com yazarsanız arama yerine sizi doğrudan sitemize yönlendirecektir.

Alan adları (domain) kullanıcıların ulaşmak istedikleri web sitelerine doğrudan ulaşmalarına yardımcı olur. Eğer domain adresi olmasaydı ulaşmak istediğimiz siteye girmek için IP adresini girmek zorunda olurduk.

Alan adı (domain) şahısların aradıkları web sitelerine doğrudan-direkt ulaşabilmesini kolaylaştırmak için kolay yazılan ve akılda tutulabilen olması önemlidir. Bu şekilde sitenizin performansını da arttırabilirsiniz.

Alan adının (domain) iyi seçilmiş olması çok önemlidir. Alındıktan sonra değiştirmek mümkün değildir. Her domain adresinin farklı bir maddi değeri vardır. Bazı online Pazar yerlerinde alan adı (domain) alınabilir, satılabilir ya da değiştirilebilir.