Nedir Bu IP Adresi?

Nedir Bu IP Adresi?

Günümüzde teknolojinin artmasıyla internet kullanımı çoğalmıştır. Bir çok alanda

karşımıza çıkan IP adresinin açılımı İnternet protokolu IP denmektedir. İnternete bağlı bütün cihazdalar da veri alışverişi için belirli bir ip adresi bulunmaktadır. Benzeri olmayan kodlama numaralarının bir araya gelmesinde oluşmaktadır. Bu kodlamalar sayesinde takip edilmektedir. Konum bilgileri ve cihazlara erişimini sağlar. Basit bir şekilde internetteki kimlik numarası olarak adlandırılır. Elimizde olan cihazın internete erişimini sağlar. IP adresleri ikiye ayrılmaktadır. Statik IP ve dinamik ip olarak adlandırılmaktadır.


STATİK IP
Statik ip kelime anlamından anladığımız üzere sabit, değişken olmayan anlamına gelmektedir. Statik ip değişmez sabit kalır. Statik ip kullanım alanları ise güvenlik kamera sistemine dışardan erişmek ve uzak masaüstü kontrol etmek amaçlı kullanılır. Güvenlik sistemlerinde kullanılmaktadır. Statik ip kullanabilmek için internet servis sağlayıcısından bunu talep etmeniz gerekmektedir. Ancak statik ip kullanmak ekstra bir hizmet olduğundan ücretli olmaktadır. Sadece şirketler ve büyük firmalarca kullanmaktadır. Bu yüzden daha az kullanılmaktadır


Dinamik IP
Dinamik ip, statik ip adresinin tam tersi olarak değişkenlik gösteren ve kullanım alana daha geniş olmaktadır. Sabit olma durumu yoktur değişkenlik gösterir. Otomatik ve düzenli olarak değişir. Herkesin kullandıkları ip olarak bilinir. Genel olarak evlerimizde günlük hayatımızda kullandığımız ip adresleridir. Maddi açıdan daha ucuz olan dinamik ip herkes tarafından kullanılmaktadır.